Ett finger åt hipsterhopen

Morgongrus
Efter ett halvår med Nespresso är jag en helt ny kaffemänniska. Från att ha varit en hajpad högtidsstund har jag låtit inmundigandet bli en osentimental oas där jag tillåter mig själv att vara minst lika kontinentalt blasé som jag tror att kaffedrickare är på kontinenten.

I valet av kapselmaskin fick smaken fälla avgörandet och Nespressos maskiner och kapslar gav överlägset bäst kaffe. Det skulle bli så oerhört mycket billigare med en kapsel för fyra kronor om dagen i stället för en trettikronorscortado på stan. Men jakten på billigare brygd gick genast vidare och jag fann snart El Mundos kapslar till Nespressos maskin för endast två kronor shoten. Två kronor! Det är bara att köpa stora förpackningar à 200 kapslar och saken är biff. Billigare biff. Visst, smaken är kanske inte lika nyanserad som originalet, men vad begär du för två kronor koppen!

Jag njuter av att sömndrucken peka långfinger åt hela hipsterhopen och endast iförd kallingar och morgongrus brumma igång en helt okej shot i ett gammalt glögglas, svepa den utan krusiduller och oceremoniellt sparka dagen i röven. Det är min morgon och jag gör vad jag vill med den! Vill jag dricka helt okej budgetbönjos så gör jag det. Hoppa av dina höga hästar och skaffa ett liv! Och en kapselmaskin.

Annonser

2 reaktioner till “Ett finger åt hipsterhopen”

 1. När du jagar lägre kaffepris är det någon annan som får betala ett högre pris i form av kaffebönder som pressas av allt lägre kaffepriser och ett växande berg av använda kapslar.

  Så länge konsumenten ser pris framför kvalité är det svårt att lösa de problem som kaffeproduktionen i världen har. Men det ser aldrig konsumenten som gömmer sig bakom varumärken som Nestlé, Starbucks, Zoéga’s mm.

  Det du slentrianmässigt kallar ”hipsterhopen” inkluderar en rörelse för att söka kvalité i varje steg i kaffekedjan. I själva verket ger du ett finger till varenda kaffebonde, rostare, barista och konsument i världen som försöker jobba mot en bättre råvara, ett hållbarare produktions- och serveringssätt. Kapselindustrin är totala motsatsen.

  1. Hej Otto,

   Kul att du har hittat till vår sida och tack för att du tagit dig tid att kommentera. Vi håller med dig i allt. Arabicarobusta är två textförfattares sandlåda som ger sken av att vara en kaffeblogg. Vi som skriver leker med texter, ord och stilistiska snuttefiltar. Vi trodde att vår publik bara var vi själva och några vänner som vi intervjuat.

   Du upplyser oss om mer än bara den brutala kaffemarknadens oförsvarliga framfart. Du visar också att ord är mäktiga. Tack för det. Och vi håller med dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s