Heureka! Vi har hittat det!

Äppelkaka på v.street
Insäljande bild på nybakad morgonkaka. Gränsen mellan kritisk journalistik och regelrätt selloutism har väl aldrig varit luddigare?

Arabicarobustas favoritställe i Stockholm – än så länge – är v.street coffee på Vasagatan. Förväntningarna man har när man en sömndrucken helgdagsmorgon sätter dagens första macchiato till munnen är väl i ärlighetens namn ganska oreflekterade. Klockan halv nio på lördag är det mest frisk luft och koffein som hägrar. Föreställ er därför den oblandade förtjusningen av ett återuppvaknande till verkligheten triggat av den mest utsökt komplexa macchiato som jag någonsin har upplevt.

I valet mellan 20 eller 40 procent robusta resignerade jag och lät baristan bestämma. Lilly bakom disken förfäktade ivrigt blandningen med så mycket arabica som möjligt och jag som hade svårt att över huvud taget mobilisera tungrotsmuskulaturen för att börja ifrågasätta valde att låta livet bestämma åt mig och är så här i efterhand oerhört tacksam för det. En dubbel espresso med några stänk mjölkskum (vad som är haram i den ena baristans macchiato kan lika gärna vara halal i den andras) har aldrig smakat så gott! Uppvaknandet blev både fysiskt och metaforiskt. Hypofysen tutade genast igång stora koffeintutan medan vänstra frontalloben simultant stökade om i min välordnade världsuppfattning för att göra mer plats i den lilla dammiga skrubb jag vikt åt arabicabönans glädjeämnen. Världen blev just större, vackrare och syrligare. Och Stefan Löfven är tydligen feminist. Punkt slut!

Utanför v.street coffee
Med kaffe från Göteborg och lyktor från Indiska är det svårt att misslyckas. Lite oklart vad vi grundar detta på men det känns helt rätt i skrivande stund. Får se om det passerar redaktörn.

Det kommer mer om v.street coffee, för det finns berättelser som förtjänar både tid och tanke. Berättelser om melodikrysset, muskelbyggare och färsk äppelkaka, för att nämna något. Snart på arabicarobusta.se.

En tanke på “Heureka! Vi har hittat det!”

Lämna en kommentar